Güney Kıbrıs'a (Rum Tarafına) Nasıl Geçilir?



Zamanında Rum tarafına nasıl geçebilirim diye çok ama çok araştırmıştım. Hatta Yunanistan'daki, Cyprus Embassy ile mail üzerinden yazışmışlığım da var. (Sanırım yıl 2015 falandı). 
Sonradan hayatımıza Kıbrıs'a taşınma durumları girdiğinde de ciddi ciddi nasıl olur bu iş diye araştırmıştım. 

Seçenekler bunlar:

1. Fiziken size benzeyen KKTC'li bir arkadaşınızın kimliğini ödünç alıp geçmeyi deneyebilirsiniz. Pasaport kontrolunde KKTC'lilerin yüzüne bile bakmıyorlar, kartını gösterip yürüyorsun. 

2. Ödünç kimliğiniz varsa eğer Lefkoşa'dan kalkan turlara da katılabilirsiniz çünkü tur operatörleri otobüsteki yolcuların kimliklerini toplu olarak Rum polisine gösteriyor. Yani kimse otobüse gelip de ne kafa sayıyor ne de soru soruyor.

3. En pahalı ama en legal seçenek olarak da TC'den Yunanistan'a uçup, Cyprus Embassy'den vize alıp, direk Rum tarafına uçup gezip - dolaşıp yeniden Yunanistan'a uçup oradan da TC'ye geçmek suretiyle loop tamamlanıyor. Ama tabi bütçeniz varsa! 

4. 1. Hiç denenmemiş olan ama benim fikrime göre işe yaramayacak bir yöntem var o da loop'un yarısını tamamlayıp kalan kısmında KKTC'den TC'ye geçmek. Şöyle ki Yunanistan'daki Cyprus Embassy'den vize aldınız diyelim ve oradan da TC'ye döndünüz. Sonradan KKTC'ye girdiğinizde pasaportunuzdaki geçerli Cyprus vizesi ile Rum tarafına mantıken geçebilmeniz gerekiyor, değil mi? Ama burada da olaya entrance through illegal port mevzusu giriyor.  Yani Ercan havaalanı tanınmadığından adama soruyorlar nasıl girdin sen adaya diye? Peki adaya kimlikle girip Rum tarafına pasaport ile geçsek nasıl olur? Bilmiyorum. 

(Not: Rum tarafı kendisini Kıbrıs'lı Türklerin de yasal temsilcisi olarak göstteriyor. Yani o nedenle adayı tüm olarak düşünüp sana orabiliyor nasıl girdin adaya diye. Hatta Rum tarafında kullanılan EURO'ların üzerinde Türkçe Kıbrıs yazıyor. Düşünsenize ne kızılca kıyamet kopardı eğer biz paramızın üzerinde Rumca yazı yazsak....)

Telefonum focus olmadı bir türlü, sorry for the bad quality :/

4. 2 Dedim ya bu methodu deneyen kimseyle henüz tanışmadım. Ama diyelim ki size sadece single entrance vize verdiler bu durumda da KKTC'den Rum tarafına geçişiniz sadece 1 entrance sayılırsa boşuna yine uğraşmış olursunuz. 


BU ARADA RUM TARAFINA KKTC'DEN GEÇİŞLERDE HİÇ KİMSENİN PASAPORTUNA DAMGA BASMIYORLAR.  ŞAKA GİBİ BİR DURUM BU! 


KKTC'nin neden bu kadar önemsendiğini Rum tarafına geçişlerin kolaylığını görünce bir kez daha idrak ettim. Düşünün ki para kaçırıyorsunuz, para aklıyorsunuz. Sırt çantanıza koyacağınız dövizlerinizle Rum tarafına yürüyerek geçebilirsiniz. Bu kadar basit işte! Tebrikler, banka yolu ile gönderemeyeceğiniz yüklü meblanız artık Avruya Birliği sınırları içerisine girdi. Hem de ne kaydı var ne de sorgusu...



Yorumlar

Popüler Yayınlar